Izvor: Blic, 31.Mar.2011, 18:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bankar u pritvoru zbog falsifikata i prevare

SREMSKA MITROVICA - Istražni sudija Višeg suda u Sremskoj Mitrovici odredio je pritvor do mesec dana službeniku "Erste banke" Miroslavu D. (48) iz tog grada zbog zloupotrebe službenog položaja i falsifikovanja, saopšteno je danas.

U saopštenju se navodi da se Miroslav D. sumnjiči da je, kao zaposleni u filijali "Erste banke" u Staroj Pazovi, od oštećenih gradjana nezakonito prisvojio ukupno 115.300 evra.

On se tereti da je falsifikovao službenu dokumentaciju, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << odnosno da je sačinjavao ugovore o deviznom depozitu gradjana na kojima je, pored memoranduma "Erste bank AD", dodavao "neobroker".

"Na taj način naveo je šest klijenata iz Stare Pazove i Indjije da zaključe ugovore sa nepostojećim pravnim licem 'Erste bank neobroker' iz Novog Sada i oroče devize koje je, nakon potpisivanja ugovora, dobijao na ruke", navodi se u saopštenju.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.