Banjalučani obišli 4 zemlje za 36 evra

Izvor: Vesti-online.com, 18.Okt.2012, 19:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Banjalučani obišli 4 zemlje za 36 evra

Kriza je, novca sve manje i za osnovne stvari, a vama se putuje. Kako to izvesti u današnjim uslovima? Dvojica studenata iz Banjaluke znaju kako. Oni su za samo 36 evra proputovali oko 3.500 kilometara, kroz četiri evropske zemlje.

Dragan Živković (24) i Nikola Ivanović (24) su auto-stopom, za 16 dana obišli Hrvatsku, Sloveniju, Austriju i Italiju, a za skoriju budućnost najavljuju nove pustolovine i avanture. Kažu da su najveću kilometražu napravili po Austriji, a da >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << su najviše videli u Italiji.

"Tokom proputovanja kroz Italiju bili smo u Trstu, Veneciji i Veroni, dok smo u Austriji posetili Insbruk i Salzburg, a u Sloveniji Ljubljanu i Kopar", kaže Živković.

Dragan i Nikola upoznali su se tri nedelje pre putovanja, a odmah ih je spojila ljubav prema putovanju, avanturi i auto-stopiranju.

"Nismo imali nikakav konkretan plan putovanja, samo okvirni. Kroz stopiranje otkriješ stvari koje ne pišu u knjigama, a ono najinteresantnije se dešava između gradova. Nijednom nam nije palo na pamet da prekidamo put, samo da promenimo mesto u koje idemo", kaže Nikola.

Mladići dodaju da su tokom višednevnog putovanja promenili veliki broj automobila, ali da su samo jednom platili kartu, i to u Italiji, gde ih je policija na to naterala. Kažu da njihove porodice nisu bile oduševljene avanturom, ali da ih to nije obeshrabrilo, zbog čega sličnu stvar planiraju da ponove i naredne godine.

"Postoji nekoliko opcija za narednu avanturu, a jedna od njih je Istočna Europa. Možda nekada auto-stopom odemo i na put oko sveta, nikad se ne zna", kažu mladi banjalučki studenti.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.