Bangladeš: Zgrada pala zbog agregata na krovu

Izvor: Vesti-online.com, 03.Maj.2013, 22:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bangladeš: Zgrada pala zbog agregata na krovu

Agregati, koji su se nalazili na krovu urušene zgrade u Bangladešu, odgovorni su za urušavanje objekta i smrt više od 500 ljudi, izjavio je u petak višrengirani zvaničnik Ministarstva unutrašnjih poslova Main Udin Handaker, koji je na čelu istražnog tima.

Stravične scene sa mesta nesreće  

"Četiri ogromna agregata bila su na krovu, što je protivno svim pravilima. Kada su, po nestanku struje, agregati uključeni, stvorili su vibraciju i uz vibraciju >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << nekoliko hiljada mašina za šivenje, izazvali su urušenje osmospratne zgrade", rekao je Handaker.

Zvaničnici su ranije izjavili da je broj poginulih u urušavanju zgrade, nedaleko od Dake premašio 500. U saopštenju vojske navodi se da je iz ruševina zgrade tokom noći izvučeno još tela i da je broj poginulih povećan na 501.

Unutar zgrade bilo je pet pogona za proizvodnju tekstila i veliki broj radnika još se vodi kao nestao. Uhapšeno je devet osoba, među kojima i vlasnik zgrade.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.