Izvor: Nezavisne Novine, 24.Sep.2017, 19:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bandić: "Za dom spremni" neće biti u Zagrebu

ZAGREB - Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić izjavio je danas da se u Zagrebu neće dogoditi da se postavi ploča ili spomenik s natpisom "Za dom spremni".

On je to rekao emisiji "Nedeljom u dva" na HRT-u, odgovarajući na pitanje šta će biti ako se u Zagrebu kao i u Jasenovcu, a sada i u Novskoj pojavi zahtjev za spomen-pločom nekom HOS-ovcu na kojoj bi pisalo "Za dom spremni", prenosi Hina.

"Mi imamo spomenik u Kustošiji, gdje ispraćamo bicikliste. Svake godine, >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << već 18. godinu ispraćam ih u Vukovar. Tamo nema ''Za dom spremni''", rekao je Bandić.

Upitan je li moguće da se nešto takvo pojavi, Bandić je rekao da gradonačelnik predlaže Povjerenstvu u Gradskoj skupštini za tu vrst natpisa, ploča i spomenika, a on uvikek vodi računa o tome koga prema ovom nivou svijesti i ravnoteže da se to u Zagrebu neće dogoditi", rekao je Bandić.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Bandić: Ploče "Za dom spremni" neće biti u Zagrebu

Izvor: Blic, 24.Sep.2017

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić izjavio je danas da se u Zagrebu neće dogoditi da se postavi ploča ili spomenik s natpisom "Za dom spremni"...On je to rekao emisiji "Nedeljom u dva" na HRT-u, odgovarajući na pitanje šta će biti ako se u Zagrebu kao i u Jasenovcu, a sada i u Novskoj pojavi...

Nastavak na Blic...

"U Zagrebu nema mesta za 'Za dom spremni'"

Izvor: B92, 25.Sep.2017, 10:26

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić izjavio je da se u Zagrebu neće dogoditi da se postavi ploča ili spomenik s natpisom "Za dom spremni"...On je to rekao emisiji "Nedeljom u dva" na HRT-u, odgovarajući na pitanje šta će biti ako se u Zagrebu kao i u Jasenovcu, a sada i u Novskoj pojavi zahtev...

Nastavak na B92...

Bandić: Ploča "Za dom spremni" se neće postavljati u Zagrebu

Izvor: Večernje novosti, 25.Sep.2017

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić izjavio je da se u Zagrebu neće dogoditi da se postavi ploča ili spomenik s natpisom "Za dom spremni" ZAGREB - Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić izjavio je da se u Zagrebu neće dogoditi da se postavi ploča ili spomenik s natpisom...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.