Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Mar.2012, 19:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Banatsko Aranđelovo oronulo i propalo

NOVI SAD -

Članice lokalnog aktiva žena u vojvođanskom selu Banatsko Aranđelovo u opštini Novi Kneževac požalile su se na očajne uslove života u tom mestu zbog kojih, kako ističu, stanovnici sve češće beže u gradove u potrazi za poslom i zaradom.

"Selo je izolovano i oronulo, a na obližnjoj naftnoj bušotini nema nijednog zaposlenog meštanina. Zgrada škole je oronula, a seoska infrastruktura u izuzetno lošem stanju zbog neodržavanja", kazale su te žene u >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << razgovoru sa predstavnicama institucije Pokrajinskog ombudsmana.

One dodaju da do sela autobus saobraća samo ujutru i uveče, a lekar opšte prakse u seoskoj ambulanti prima i meštane nekoliko okolnih mesta, dok se laboratorijski i specijalistički pregledi obavljaju u Senti ili Kikindi.

Banatsko Aranđelovo nema policijsku stanicu, a ulična rasveta uglavnom ne radi, što je jedan od osnovnih uzroka velikog broja krađa, remećenja javnog reda i mira i oštećivanja imovine u selu, naročito u kućama u kojima niko ne živi, istakle su predstavnice aktiva žena, a prenosi danas kancelarija Pokrajinskog ombudsmana.

Žene su dodale da uprkos teškim uslovima svoj aktiv doživljavaju kao mesto za druženje, ali i kao način da selo zajednički učine boljim mestom za život, zbog čega svakog proleća organizuju akciju čišćenja sela, kao i nekoliko kulturnih manifestacija i humanitarnih akcija.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.