Baki osam puta bežao iz zatvora

Izvor: Vesti-online.com, 24.Sep.2010, 14:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Baki osam puta bežao iz zatvora

Baki ima podebeo policijski dosije, u mladosti je sedam godina proveo po zatvorima i čak osam puta bežao. O njemu su ispisane stranice i stranice papira. Ali ne za biografiju znamenite ličnosti, već za policijski dosije, piše ''Kurir''.

Pre nego što je postao muzičar Andrija - Baki Đogani dobar deo života proveo je po zatvorima, a krao je sve, počev od novca pa do automobila. Kako Kurir saznaje, do svoje 15. godine počinio je više od 80 krivičnih dela!

Prvi >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << put je „pao“ 28. novembra 1986. godine, kada je smešten u samicu Centralnog zatvora. Svako hapšenje je uredno beležio u svom dnevniku, baš kao što je izbrojao i da je bežao čak osam puta!

- Upadao je s društvom u prodavnice, stanove i garaže, i bukvalno krao sve, pa i stvari koje mu nisu bile potrebne. Nakon tri meseca u CZ, prebačen je u KP dom u Kruševcu, gde je trebalo da odleži dve i po godine.

Međutim, uspeva da pobegne i nastavlja s krađama. Ubrzo biva uhapšen i vraćen u zatvor. Bežao je čak osam puta, o čemu govore i privatni dnevnici u kojima je sve beležio po datumima. Poslednji put je robijao u Padinskoj skeli početkom ‘93, kada je osuđen na sedam meseci - otkriva ''Kurirov'' sagovornik odlično upoznat sa denserovim kriminalnim životom.

A nekih pola godine ranije, 25.7.1992, samo dan pred bekstvo iz ''Padinjaka“, na hartiji je zabeležio svoje misli dok je čamio u samici:

''Trenutno sam ovde u jednoj sobi, gde su pored mene neki sasvim normalni ljudi, a ja sam zamišljao da su to, u stvari, okoreli kriminalci (kao oni s filma)“.

Bakija su vratili u Skelu 5. januara. Tada je velikim podebljanim slovima zapisao ''Nikad više“.

I tu se završava priča o njegovim robijaškim danima. A bilo ih je za punih sedam godina.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.