Bakarec: Čestito i muški podnesite smenu vlasti

Izvor: Blic, 24.Sep.2013, 13:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bakarec: Čestito i muški podnesite smenu vlasti

Odbornik Demokratske stranke Srbije Nebojša Bakarec naveo je danas kao glavni razlog za smenu gradonačelnika Dragana Đilasa projekat izgradnje beogradskog metroa i pozvao DS da "čestito i muški" podnese smenu gradske vlasti.

Bakarec je u raspravi o razrešenju Đilasa u ostale razloge ubrojao izgradnju mosta na Adi, rekonstrukciju Bulevara kralja Aleksandra, razvlašćivanje prigradskih opština, gušenje prava na reč opozicije u poslednjih pet godina...

- Most >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << je podignut mimo Zakona o javnim nabavkama na pogrešnom mestu i to tako što je DS 2003. ili 2004. godine organizovao izložbu posle koje je 20.000 građana odabralo najlepši most, a nisu pitali koliko će to da košta - rekao je Bakarec i dodao da je projekat beogradskog metroa potpuno pogrešan pristup u uvodjenju šinskog saobraćaja.

Komentarišući navode DS da se danas odigrava "nasilno i rušilačko prekomponovanje vlasti", Bakarec je rekao da je to demokratija na delu i da je DS bila većina, da je sada manjina i da se stvara nova vehina u čemu nema ničeg nedemokratskog.

Na kritike da se sada prekraja izborna volja građana, Bakarec je podsetio da DS-u nije smetalo da se to uradi 2003. i 2008. godine, kada su "počistili DS S iz vlasti iako su bili na istoj izbornoj listi".

Bakarec je dodao i da prvi put za pet godina Skupština grada ima smisla, jer je do sada gušeno pravo opozicije na reč i iz skupštinske sale "ni ptica nije mogla da izleti".

Gradska vlast je, naveo je Bakarec, u Skupštini grada odabrala princip rada kao da je gradski parlament "protočni bojler", a u tom periodu je, kako tvrdi, opoziciji oduzeto pravo na istupanje "u medijskom servisu Beograda" (Studio B) u koji, kako tvrdi, Beograd ulaže dva miliona evra.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.