Bajdenova administracija zabrinuta: Preti kovid?

Izvor: B92, 18.Sep.2021, 23:50

Bajdenova administracija zabrinuta: Preti kovid?

Administracija američkog predsednika DŽozefa Bajdena zabrinuta je da bi Generalna skupština Ujedinjenih nacija mogla da postane žarište kovida.

To se može desiti ukoliko se svetski lideri koji budu dolazili u Njujork ne budu pridržavali pravila o vakcinaciji.

Ambasadorka SAD pri UN Linda Tomas-Grinfild rekla je za "CBS njuz" da je administracija "zabrinuta o događaju u UN koji bi mogao da postane superžarište i da je potrebno preduzeti sve mere kako bi se sprečilo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da susret svetskih lidera postane mesto širenja kovida".

Za razliku od prošle godine, kada je pandemija kovida primorala najveći godišnji događaj u UN da bude virtuelan, ovog puta politički lideri mogu da pošalju video poruku, a mogu i lično da dođu u Njujork na zasedanje.

Više od 100 predsednika, premijera i ostalih političara najavilo je da će uživo govoriti na zasedanju, a generalna debata održava se od 21. do 27. septembra.

Bajden će govoriti u Njujorku 21. septembra, a pratiće ga nešto manji broj predstavnika Bele kuće nego inače.

Vlasti Njujorka zatražile su ranije u pismu predsedniku Generalne skupštine Abduli Šahidu da svi koji dođu u sedište UN moraju da pokažu dokaz o vakcinaciji protiv korona virusa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

SAD: Zabrinuti smo da bi Generalna skupština UN mogla da postane ŽARIŠTE KORONA VIRUSA

Izvor: Blic, 19.Sep.2021, 00:14

Administracija američkog predsednika DŽozefa Bajdena zabrinuta je da bi Generalna skupština Ujedinjenih nacija mogla da postane žarište kovida ukoliko se svetski lideri koji budu dolazili u Njujork ne budu pridržavali pravila o vakcinaciji.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.