Bajden potpisao uredbu: Sadrži više od 50 mera

Izvor: B92, 18.Apr.2023, 18:21

Bajden potpisao uredbu: Sadrži više od 50 mera

Američki predsednik Džozef Bajden potpisao je danas uredbu koja sadrži više od 50 mera za poboljšanje dečije nege, saopštila je Bela kuća.

Uredba ima za cilj da poboljša negu koja se pruža deci federalnih radnika, uključujući i vojne porodice, dok će vojni veterani dobiti boljnu kućnu negu.

Istovremeno, američko ministarstvo zdravlja povećaće plate i beneficije za nastavnike i osoblje u okviru programa "Head Start". Međutim, nove mere će biti finansirane >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << od postojećih obaveza, što znači da će njihov efekat biti ograničen, navodi AP.

Agencija ukazuje da je Bajden bio mnogo ambiciozniji 2021. godine kada je pozivao da se obezbedi više od 425 milijardi dolara za brigu o deci, poboljšanje prisupačnosti tih sredstava i povećanje plata za negovatelje. Direktorka Saveta za unutrašnju politiku Bele kuće Suzan Rajs rekla je da uredba pokazuje da predsednik SAD ne čeka da Kongres reaguje.

"Sistem brige o deci u ovoj zemlji jednostavno ne funkcioniše kako treba", izjavila je Rajs i dodala da je pružanje visokokvalitetne nege veoma skupo. Navela je da su za taj posao potrebni kvalifikovani radnici, međutim, kako je istakla, negovatelji su među najslabije plaćenim zanimanjima u zemlji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

BAJDEN POTPISAO UREDBU ZA BOLJI POLOŽAJ DECE Rajs: "Sistem brige o deci u ovoj zemlji jednostavno ne funkcioniše"

Izvor: Blic, 18.Apr.2023

Američki predsednik Džo Bajden potpisao je danas uredbu koja sadrži više od 50 mera za poboljšanje dečije nege, saopštila je Bela kuća. Uredba ima za cilj da poboljša negu koja se pruža deci federalnih radnika, uključujući i vojne porodice, dok će vojni veterani dobiti bolju kućnu negu....

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.