Bajden potpisao: Zverstva su neopisiva

Izvor: B92, 09.Maj.2022, 23:52

Bajden potpisao: "Zverstva su neopisiva"

Američki predsednik Džozef Bajden potpisao je danas Zakon o zajmu za odbranu demokratije za 2022. godinu.

Bajden je Zakon o zajmu za odbranu demokratije potpisao na ceremoniji u Beloj kući kojoj je prisustvovala i prva članica Kongresa rođena u Ukrajini, republikanka Viktorija Sparc.

Zakon ima za cilj da pojednostavi proces slanja vojne pomoći Ukrajini.

Bajden je istakao da potpisuje zakon koji predstavlja još jedno važno sredstvo u naporima Vašingtona >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da podrži Vladu Ukrajine i ukrajinski narod koji se, kako je rekao, bori da odbrani svoju zemlji i demokratiju u "brutalnom Putinovom ratu", prenosi Si-En-En.

''Zverstva u koja su Rusi umešani su neopisiva i cena borbe nije mala, ali je nastavak agresije još skuplji", rekao je Bajden.

Predstavnički dom američkog Kongresa usvojio je krajem aprila zakon kojim je omogućio Bajdenu da za brzu isporuku oružja Ukrajini na pozajmicu iskoristi zakon iz doba Drugog svetskog rata, poznat kao Lend-lease Act iz 1941. godine.

Taj zakon je prvobitno kreiran da pomogne snagama koje su se borile protiv nacističke Nemačke i odražava želju Kongresa da hitno podrži ukrajinske oružane snage, navodi Si-En-En.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Bajden potpisao zakon kojim se olakšava vojna pomoć Ukrajini

Izvor: Blic, 10.Maj.2022, 00:54

Američki predsednik Džozef Bajden potpisao je danas Zakon o zajmu za odbranu demokratije za 2022. godinu, na ceremoniji u Beloj kući kojoj je prisustvovala i prva članica Kongresa rođena u Ukrajini, republikanka Viktorija Sparc.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.