Bajden najavio dodatne sankcije Kubi

Izvor: Beta, 31.Jul.2021, 10:46

Bajden najavio dodatne sankcije Kubi

Američki predsednik Džozef Bajden najavio je dodatne sankcije Kubi, na dan kada je Vašington na crnu listu SAD stavio i dvojicu kubanskih policijskih zvaničnika zbog kršenja ljudskih prava."Biće ih još (sankcija), osim ako ne dodje do drastične promene na Kubi, što ne očekujem", rekao je Bajden u Beloj kući na sastanku sa predstavnicima Amerikanaca kubanskog porekla. SAD su sinoć uvele sankcije protiv dvojice visokih kubanskih policijskih zvaničnika, kao i cele Revolucionarne nacionalne policije.Prethodno su uvedene sankcije kubanskom ministru odbrane i specijalnoj jedinici Ministarstva unutrašnjih poslova zbog nedavne represije protesta na Kubi.Na protestima je poginula jedna osoba i nekoliko desetina je povredjeno. Prema navodima kubanske opozicije, uhapšeno je oko 100 ljudi.Kubanci su izašli na ulice nezadovolji zbog nestašice hrane i drugih potrepština, porasta cena i prekida struje, a neki su pozivali na promenu vlade.
Pogledaj vesti o: Vašington

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Biden najavio nove sankcije Kubi

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 31.Jul.2021

Predsednik Sjedinjenih Američkih Država (SAD) Džozef Bajden (Joseph Biden) najavio je dodatne sankcije Kubi, na dan kada je Vašington na crnu listu stavio i dvojicu kubanskih policijskih zvaničnika zbog kršenja ljudskih prava. "Biće ih još (sankcija), osim ako ne dodje do drastične promene...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.