Bajden: Nikada nećemo priznati rusku aneksiju Krima

Izvor: B92, 26.Feb.2021, 17:00

Bajden: Nikada nećemo priznati rusku aneksiju Krima

Američki predsednik Džo Bajden izjavio je danas da će Sjedinjene Američke Države i dalje podržavati Ukrajinu i smatrati Rusiju odgovornom za "agresiju na Krim".

On je rekao da nikada neće priznati rusku aneksiju Krima, saopštila je danas Bela kuća.

"Pre tačno sedam godina Rusija je prekršila međunarodno pravo, norme po kojima moderne države grade međusobne odnese. SAD i danas podržavaju Ukrajinu, kao i od početka ovog sukoba. Na ovu sumornu godišnjicu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << potvrđujemo jednostavnu istinu: Krim je Ukrajina", rekao je Bajden.

Kako je rekao, SAD će i dalje smatrati Rusiju odgovornom za "agresiju u Ukrajini" i nastaviti da cene revoluciju građana Ukrajine u kojoj su se, kao je rekao, suočili sa snajperskom vatrom na Majdanu.

"SAD i dalje veruju u obećanje Ukrajine i podržavamo sve one koji rade na mirnoj, demokratskoj i prosperitetnoj budućnosti svoje zemlje", naveo je Bajden.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.