Bajden: Konvencija demokrata možda virtuelni skup

Izvor: B92, 05.Apr.2020, 18:25

Bajden: Konvencija demokrata možda virtuelni skup

Džo Bajden izjavio je da će nacionalna konvencija Demokratske stranke možda morati da bude održana kao virtuelni skup.

Nekadašnji potpredsednik SAD Džo Bajden izjavio je da će nacionalna konvencija njegove Demokratske stranke, već odložena za avgust zbog pandemije koronavirusa, iz istog razloga možda morati da bude održana kao virtuelni skup.

U gostovanju na američkoj televiziji ABC, Bajden je rekao da možda neće biti moguće dovesti desetine hiljada ljudi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << na jedno mesto.

Na konvenciji, Demokratska stranka će imenovati svoje kandidate za predsednika i potpredsednika SAD.

Bajden, koji ubedljivo vodi u unutarpartijskoj trci za kandidata demokrata na predsedničkim izborima predviđenim za novembar, je takođe rekao da planira da na javnim mestima nosi masku, javlja Asošiejtid preš, podsećajući da je to u skladu sa uputstvima američkih federalnih vlasti, ali i suprotno onome što čini predsednik SAD Donald Tramp.

“Možda mu se ne sviđa kako izgleda sa maskom”, rekao je Bajden, komentarišući to što Tramp ne želi da nosi masku.

“Ali treba slediti ono što kaže nauka”, rekao je Bajden, naglašavajući da se preporučuje nošenje zaštitnih maski.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.