Bačka Palanka za upravljanje otpadom u narednih 10 godina

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Mar.2010, 19:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bačka Palanka za upravljanje otpadom u narednih 10 godina

BAČKA PALANKA - U skladu sa Zakonom o upravljanju otpadom opština Bačka Palanka će izraditi lokalni plan, čiji je cilj definisanje upravljanja otpadom na teritoriji te opštine u periodu od 10 godina, izjavila je danas Tanjugu pomoćnik predsednika opštine za oblast zaštite životne sredine Desa Borjan.

Lokalni plan treba da uradi radna grupa koju će imenovati predsednik opštine u saradnji sa Fakultetom tehničkih nauka iz Novog Sada do 10. septembra, najavila je Borjanova. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<

Ona je navela da će taj projekat biti realizovan u saradnji sa kancelarijom Nemačke organizacije za tehničku saradnju (GTZ) u Srbiji, koja će ga isfinansirati, sa Fakultetom tehničkih nauka i svim lokalnim samoupravama okruga, a u cilju očuvanja životne sredine i održivog razvoja kao deo zajedničkog projekta svih 11 opština Južnobačkog okruga.

Iz plana će proizaći mnogi akcioni planovi koji će se u tom pravcu raditi.

Nacionalna strategija definitivno predviđa regionalno rešavanje upravljanja otpadom, a da bi došli do regionalnih planova moramo, pre svega, imati i lokalne planove, dodala je Borjanova i naglasila da je lokalni plan bazni dokument i prvi korak ka rešavanju problema na regionalnom nivou.

Upravo nizak nivo upravljanja otpadom prepoznat je kao osnovni problem zaštite životne sredine u Srbiji, a tako u ovom slučaju i na području opštine Bačka Palanka, ukazala je Borjanova.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Izrada lokalnog plana u skladu sa zakonom u vezi otpada

Izvor: S media, 14.Mar.2010

U skladu sa Zakonom o upravljanju otpadom opština Bačka Palanka će izraditi lokalni plan, čiji je cilj definisanje upravljanja otpadom na teritoriji te opštine u periodu od 10 godina, izjavila je pomoćnik predsednika opštine za oblast zaštite životne sredine Desa Borjan. ..Lokalni plan treba...

Nastavak na S media...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.