Izvor: B92, 20.Nov.1999, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bacen Molotovljev koktel na prostorije DS u Nisu

Na prostorije niskog odbora Demokratske stranke u petak uvece je bacen Molotovljev koktel koji je izazvao pozar u prostorijama stranke. U vreme napada u prostorijama su se nalazile cetiri osobe koje su ostale nepovredjene. Za B2-92, gradonacelnik Nisa, Zoran Zivkovic, je izjavio: "To je pocetak izgleda nove faze obracuna sa demokratskim snagama u Srbiji, posebno sa DS-om, i to u gradu gde je ocigledno taj demokratski proces otisao najdalje. Ja ne mogu da verujem da je to slucajnost, ocigledno >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je to radio neki profesionalac posto se deca ne igraju benzinom i koktelima, a inspiratori toga su ljudi iz rezima. Ovaj akti nece spreciti DS da nastavi svoju misiju", rekao je Zivkovic.

Koordinator Saveza za promene, Vladan Batic najavio je pocetkom nedelje da ce mitingom u subotu biti zavrsena "faza svakodnevnih protesta" u centru Beograda. Istovremeno Cedomir Jovanovic, koji je u proteklih nedelja predvodio protestne setnje gradjana, izrazio je vise puta sumnje u to da ce se svakodnevni protesti Beogradjana i prekinuti.

Upravno vece Demokratske alaterantive "usvojilo je predlog odluke da se formira Politicko-izborni blok" sa Demokratskim centrom i Novom demokratijom, pod nazivom DAN. U saopstenju, se navodi da ce ta stranka "insistirati na nastavku rada Okruglog stola opozicije i utvrdjivanju zajednicke strategije, kojom bi se iznudili prevrmeni opsti izbori na svim nivoima, pod demokratskim i fer uslovima". Demokratska alternativa smatra da je neophodno "ukrupnjavanje na opozicionoj sceni i tesna saradnja svih stranaka demokratske opozicije".

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.