Babo je omiljeni žargonski izraz - mladih Nemaca!

Izvor: Blic, 26.Nov.2013, 23:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Babo" je omiljeni žargonski izraz - mladih Nemaca!

Reč "babo" pobedila je na izboru za omiljenu žargonsku reč među mladim Nemcima za 2013. godinu. Prema navodima izdavačke kuće "Langenšajt", taj izraz osvojio je 48 odsto glasova i tako porazio pozajmljenicu "fejm" iz engleskog jezika.

Žiri sastavljen od 14 mladih ljudi i novinara odlučio je da na izboru za omiljenu žargonsku reč pobedu zaslužuje ona koja označava "šefa ili vođu na turskom jeziku", kako je preneo "Velt".

Pobednička reč postala je popularna >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << zahvaljujući hitu "Chabos wissen, wer der Babo ist" (Klinci znaju ko je glavni) nemačko-kurdskog repera koji se predstavlja kao "Haftbefehl" (nalog za hapšenje).

Drugo mesto zauzima engleska reč "fejm" (fame) koja se koristi u izvornom obliku i označava nešto ili nekog poznatog. Na trećem mestu je nemačka reč za "solidan", koja se koristi kao sinonim za "super" i "opušten".

Žiri je izjavio da je prijatno iznenađen činjenicom da je žargon mladih Nemaca multikulturan, prenosi "Dojče vele".

"U svakodnevnom žargonu kod mladih u Nemačkoj, babo znači šef. Reč navodno potiče iz turskog jezika, mada je u zvaničnim rečnicima nema. Ipak, u istočnoj Anadoliji, svako zna da je babo otac", naveo je "Badiše nojste nahrihten".

VIDEO > Hit koji je popularizovao izraz "babo":

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

"Babo" je omiljeni žargonski izraz – mladih Nemaca!

Izvor: Dzungla.org, 26.Nov.2013

Reč „babo“ pobedila je na izboru za omiljenu žargonsku reč među mladim Nemcima za 2013. godinu. Prema navodima izdavačke kuće „Langenšajt“, taj izraz osvojio je 48 odsto glasova i tako porazio pozajmljenicu „fejm“ iz engleskog jezika. . OpširnijeBlic

Nastavak na Dzungla.org...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.