BUGARSKOJ I NOVA VLADA: Proruski predsednik Radev raspisao vanredne parlamentarne izbore!

Izvor: SrbijaDanas.com, 24.Jan.2017, 22:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BUGARSKOJ I NOVA VLADA: Proruski predsednik Radev raspisao vanredne parlamentarne izbore!

Radev će raspustiti parlament u petak, 27. januara

Bugarski predsednik Rumen Radev raspisao je danas vanredne parlamentarne izbore koji će biti održani 26. marta i odredio da do tada funkciju premijera obavlja bivši predsednik bugarske skupštine Ognjan Gerdžikov.

. Gerdžikov (70) koji je trenutno profesor prava i predsednik jednog arbitražnog suda, bio je predsednik Skupštine Bugarske od 2001. do 2005. godine.

Foto: Profimedia

U >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << saopštenju iz predsednikovog kabineta navedeno je da je Radev odredio 26. mart kao dan održavanja izbora, dok je u drugom dekretu postavio Gerdžikova kao vršioca dužnosti premijera. Kako su izvori rekli sadašnji zamenik ministra finansija Kiril Ananjev (61) biće ministar finansija.

Radev koji je stupio na funkciju ovog meseca, morao je da raspiše vanredne parlamentarne izbore zbog toga što je vlada podnela ostavke nakon što je njihov predsednički kandidat izgubio na izborima.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.