BUDALE su oni koji su govorili da je DALEKI ISTOK TERET za RUSIJU

Izvor: SrbijaDanas.com, 04.Sep.2019, 13:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"BUDALE su oni koji su govorili da je DALEKI ISTOK TERET za RUSIJU"

Na zasedanju Predsedništva Državnog saveta Rusije, posvećenom nacionalnom programu za razvoj Dalekog Istoka, gubernator Jakutije Ajsen Nikolaev je postavio pitanje: "Da li je Rusiji potreban Daleki Istok?".

Predsednik Rusije Vladimir Putin rekao je da su "budale" oni koji su govorili da je Daleki Istok teret koji zahteva novac i predložio je da se živi u stvarnosti 21. veka.

Путин на президиуме Госсовета дал определение придуркам >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << и предложил губернаторам жить реалиями 21 века pic.twitter.com/zndOf9UkwA

— Кремлевский пул РИА (@Kremlinpool_RIA) September 4, 2019

​- Reklo bi se da je odgovor na ovo pitanje danas apsolutno očigledan. Ali do nedavno mnogi stanovnici Dalekog Istoka nisu bili sigurni u to. Ponekad se i sa visokih mesta moglo čuti da je Daleki Istok teret, koji samo zahteva olakšice i ulaganje - rekao je ruski predsednik.

Putin je prekinuo govor Nikolajeva, rekavši — da ne zna koje su budale to govorile.

Nikolajev je odgovorio da se to izjavljivalo još pre četvrt veka.

- Malo li je bilo takvih pre četvrt veka? Hajde da razgovaramo o situaciji danas - predložio je predsednik Rusije.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.