BROJ ŽRTAVA SE POVEĆAVA: 34 osobe stradale u Brazilu! (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 26.Jan.2019, 23:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BROJ ŽRTAVA SE POVEĆAVA: 34 osobe stradale u Brazilu! (FOTO)

Broj poginulih nakon pucanja brane na jugoistoku Brazila porastao je na 34, a spasioci očekuju da će pronaći još tela, saopštile su danas brazilske vlasti

Zvaničnici vatrogasno-spasilačke službe objavili su najnovije podatke o poginulima nakon višečasovne pretrage pri čemu su spasioci kopali više metara ispod mulja, dok je kiša padala s prekidima, prenosi AP.

Vlasti su saopštile i da su 23 osobe prebačene u bolnicu.

Prethodno danas su zvaničnici >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << saopštili da se 300 ljudi vodi kao nestalo nakon što je u petak pukla rudarska brana na jugoistoku Brazila.

Posle pucanja brane, poplavljeno je područje u blizini naselja Vilja Ferteko, što je izazvalo strah od širenja toksičkog otpada i mogućeg zagađenja životne sredine.

U trenutku pucanja brane, stotine radnika nalazilo se u kafeteriji koja je ostala zatrpana muljem i vodom, preneo je BBC.

Spasilački timovi u akciji spasavanja koriste mašine za kopanje zemlje, a guverner brazilske pokrajine Minas Geraiš u kojoj se brana nalazi rekao je da su male šanse da se iko od radnika pronađe živ.

Tragedy in Brazil: Number of missing in Brumadinho falls to 299; a bus with dead Valley employees was found. @ttsbrasilnews pic.twitter.com/LJT9R6BwkV

— TTs Brasil - World (@futbrasilBR) January 26, 2019

Za sada nije poznato šta je uzrokovalo pucanje brane.

Iz predostrožnosti stanovnici okolnih sela su evakuisani.

Rudarska brana izgrađena je 1976. godine i bila je jedna od nekoliko u tom području koja se koristila za čuvanje ostataka iz rudnika.

Brazilski predsednik Žair Bolsonaro izjavio je da je to "ozbiljna tragedija" i najavio da će doputovati u tu oblast, kao i ministri za zaštitu životne sredine, rudarstvo i regionalni razvoj.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Broj poginulih posle pucanja brane u Brazilu porastao na 34

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Jan.2019

Broj poginulih nakon pucanja brane na jugoistoku Brazila porastao je na 34, a spasioci očekuju da će pronaći još tela, saopštile su danas brazilske vlasti...Zvaničnici vatrogasno-spasilačke službe objavili su najnovije podatke o poginulima nakon višečasovne pretrage pri čemu su spasioci kopali...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.