BRITANCI SE NEĆKAJU: Mej traži odlaganje BREGZIT-a

Izvor: SrbijaDanas.com, 19.Mar.2019, 23:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BRITANCI SE "NEĆKAJU": Mej traži odlaganje BREGZIT-a

Britanska premijerka Tereza Mej danas ili sutra će poslati pismo predsedniku Evropskog saveta Donaldu Tusku u kome će zatražiti odlaganje Bregzita.

Tim ministara Tereze Mej razgovarao je o Bregzitu i o implikacijama izjave predsednika parlamenta iznete u ponedjeljak u kojima se navodi da Mej ne može staviti svoj sporazum o Bregzitu na treće glasanje, ukoliko ne bude fundamentalno izmenjen, rekao je portparol britanske premijerke.

Mejova se nada da će dobiti odobrenje >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << u poslednjem trenutku za svoj sporazum pred održavanje samita EU u četvrtak, gde se očekuje da će lideri EU razgovarati o odlaganju Bregzita.

 U međuvremenu, predsednik Evropskog saveta Donald Tusk naveo je, da je irskom premijeru Leu Varadkaru, rekao u Dablinu, da je Evropska unija bila ujedinjena o Bregzitu i da se priprema, ukoliko bude potrebno, za slučaj da London napusti EU bez sporazuma.

Tusk je na svom Tviter nalogu rekao da će na sastanku lideri EU treba da podrže podržimo puno jedinstvo Brisela u vezi sa Bregzitom.

Kako je napisao, razgovaraće se o najnovijem razvoju događaja i neizvesnoj političkoj situaciji u Londonu, kao i spremnosti za Bregzit bez sporazuma.

Britanija bi iz EU zvanično trebalo da izađe 29. marta.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.