BRITANCI BESNI Korbin odbio da se POKLONI PRED KRALJICOM

Izvor: Blic, 22.Jun.2017, 16:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BRITANCI BESNI Korbin odbio da se POKLONI PRED KRALJICOM

Vođa britanskih laburista Džeremi Korbin odbio je da se pokloni kraljici Elizabeti Drugoj pre njenog govora u parlamentu.

Na snimku iz parlamenta se vidi kako se premijerka Tereza Mej poklonila kada se pojavila kraljica, dok je njen najveći rival, vođa opozicione stranke Korbin prkosno stajao uspravno. Nakon toga on je i namignuo jednoj nepoznatoj osobi.

Njegov jučerašnji potez je izazvao brojne kritike na društvenim medijima.

- Korbin nema poštovanja. >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Nije se poklonio kraljici. Kako da očekujemo da će imati poštovanja ako postane premijer? - jedan je od komentara na Tviteru.

Ovo nije prvi put da sj Korbin, poznat po zalaganju za republiku, uvredio kraljicu. On nije kleknuo pred kraljicom čak ni kada se zakleo kao član Državnog saveta Ujedinjenog kraljevstva.

Izvori bliki kraljici su tada izjavili da je ona rekla da ne želi krizu i da prihvata da je "Džeremijev republikanizam opšte poznat".

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.