BRAVO DECO: Šest medalja za naše programere

Izvor: Mondo, 25.Nov.2018, 11:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BRAVO DECO: Šest medalja za naše programere

Na Međunarodnom informatičkom takmičenju "Džon Atanasov" u Bugarskoj ekipa Srbije je osvojila šest medalja iz programiranja.

Foto: MONDO/Georgi Mitev Šantek Ilustracija

Društvo matematičara Srbije saopštilo je danas da je ekipa Srbije i ove godine učestvovala na tom prestižnom Internacionalnom turniru, koji se održavao od 21. do 25. novembra u bugarskom gradu Šumenu.

Srbija u Top 5: Mali informatičari opet zablistali

U sastavu >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << ekipe bila su po četiri takmičara u seniroskoj i juniorskoj konkurenciji, kao i lideri ekipe.

Članovi ekipa su birani na osnovu rezultata godišnjeg ciklusa takmičenja iz programiranja koje organizuje Društvo matematičara Srbije, a medalje su osvojili Pavle Martinović, Jovan Bengin, Mladen Puzić, Matija Vukelić iz Matematičke gimnazije u Beogradu, Tadija Šebez iz novosadske Gimnazije "Jovan Jovanović Zmaj" i Veljko Toljić iz niške Gimnazije "Svetozar Marković".

Srbija je ostvarila uspeh u konkurenciji od 104 takmičara u seniorskoj i 78 takmičara u juniorskoj konkurenciji.

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Šest medalja za Srbiju iz programiranja u Bugarskoj

Izvor: RTS, 25.Nov.2018

Na Međunarodnom informatičkom takmičenju "Džon Atanasov" u Bugarskoj ekipa Srbije je osvojila šest medalja iz programiranja. . Društvo matematičara Srbije saopštilo je da je ekipa Srbije i ove godine učestvovala na...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.