BORELJ BESAN: Trovanje Navaljnog ne sme da ostane nerešeno

Izvor: SrbijaDanas.com, 02.Sep.2020, 20:27

BORELJ BESAN: Trovanje Navaljnog ne sme da ostane nerešeno

On je Alekseju Navaljnom poželeo brz i potpuno oporavak.

Evropska unija najoštrije osuđuje trovanje ruskog opozicionog lidera Alekseja Navaljnog, poručio je danas šef diplomatije EU Žosep Borel, navodeći da slučaj Navaljnog ne sme da ostane nerešen.

Žosep Borel je u pisanom saopštenju naveo da toksikološka analiza, koju je sprovela specijalizovana laboratorija nemačkih oružanih snaga, dokazuje da je Navaljni otrovan vojnim hemijskim nervnim agensom grupe >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << "Novičok", koji je razvio Sovjetski Savez, a kasnije i Rusija.

- Upotreba hemijskog oružja u bilo kojim okolnostima potpuno je neprihvatljiva i predstavlja kršenje međunarodnog prava - naglašava Borel.

Šef diplomatije EU pozvao je rusku vladu da temeljno i na transparentan način istraži pokušaj atentata na Navaljnog.

- Slučaj Alekseja Navaljnog ne sme da ostane nerešen. Odgovorni moraju biti izvedeni pred lice pravde - kaže Borel.

Borel je naveo da će EU pomno pratiti ovo pitanje i razgovarati o njegovim implikacijama.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.