BG: Pronađen vozač koji je udario dve učenice

Izvor: B92, 19.Jan.2016, 13:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BG: Pronađen vozač koji je udario dve učenice

Dve učenice Pete gimnazije povređene su kad je na njih naleteo automobil ispred škole. Vozač crnog "fijat punta" nađen je nakon nekoli sati provedenih u bekstvu

Pripadnici MUP-a identifikovali su vozača (29) koji je automobilom udario dve učenice na pešačkom prelazu i pobegao, saopštio je MUP.

Policija je obavila razgovor sa njim o okolnostima izvršenja ove saobraćajne nezgode i, u konsultaciji sa tužiocem, protiv njega biće podneta krivična prijava u redovnom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << postupku zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivična dela ugrožavanje javnog saobraćaja i nepružanje pomoći licu povređenom u saobraćajnoj nezgodi.

Kako je za B92 rečeno u Petoj gimnaziji, nezgoda se dogodila oko 11.20 sati na pešačkom prelazu ispred škole kada su učenice prelazile ulicu.

"Naše učenice su odmah prebačene u Urgentni centar i na sreću zadobile su lakše povrede", rekla je za B92 Borka Popović, pomoćnica direktora Pete gimnazije.

Prema njenim rečima, ovo je drugi put za poslednja tri meseca da automobil udari učenika njihove škole.

"Pre tri meseca takođe je automobil na istom pešačkom prelazu udario našu učenicu. Tada je vozač, za razliku od ovog puta, odmah stao. Ono što je interesantno, a što su nam očevici preneli, jeste da su u oba slučaja vozači u tom trenutku kucali SMS-poruke", navela je Popovićeva.

Ona je dodala da su uputili molbu Gradu Beogradu da se preduzme nešto kako bi se povećala bezbednost učenika.

"Mi kao škola sami ne možemo da povećamo bezbednost učenika ukoliko nam ne pomogne Grad Beograd. Zato apelujemo da se na pešačkom prelazu kod škole postavi semafor ili upadljiviji znak kako bi vozači bili upozoreni da prolaze pored škole", kaže Popovićeva.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.