Izvor: B92, 28.Okt.2001, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BEZ KONKRETNOG DOGOVORA, NASTAVAK SLEDECE SEDMICE

Pristina -- Razgovori predstavnika UNMIK i beogradskih vlasti o eventualnom ucescu Srba na pokrajinskim izborima zavrseni su u nedelju bez konkretnog dogovora, ali ce biti nastavljeni sledece nedelje.

Predsednik Koordinacionog centra za Kosovo Nebojsa Covic rekao je za B92 da je na sastanku u Pristini doslo do priblizavanja stavova UNMIK i Beograda, ali da to nije dovoljno i da ce radne grupe obe strane nastaviti da rade na spornim stavovima. "Razgovori nisu prekinuti, samo su >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << zavrseni za danas i bice nastavljeni pocetkom nedelje. Nekog priblizavanja ima, ali ocigledno nedovoljnog i razgovori moraju biti nastavljeni. Verujem da cemo konacno ove nedelje videti gde smo i na cemu smo", kaze Covic. On je ponovio da su ostale sporne garancije za bezbednost Srba i drugih nealbanskih zajednica, kao i njihov povratak na Kosovo, dodajuci da postojece razlike u stavovima mogu da budu prevazidjene. "Ima razlika u formi dokumenata, po nazivima, ali ima razlika i po pojedinim oblastima. Mislim ipak da one nisu toliko velike i ako UNMIK bude imao dovoljno hrabrosti i zelje, te razlike ce biti eliminisane. To nam je zadatak u narednim danima", zakljucio je Covic.

Covic u nedelju nije boravio u Pristini zbog bolesti, dok je jedan od clanova radne grupe rekao Radiju B92 da ce nastavak razgovora sa UNMIK biti dogovoren vec u ponedeljak. Takodje, nezvanicno je najavljen ponovan dolazak Hakerupa u Beograd.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.