Izvor: B92, 09.Feb.2001, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BEZ AMNESTIJE ZA NAJTEZA KRIVICNA DELA

Odbor Skupstine Srbije za pravosudje i upravu podrzao je Vladin amandman na predlog Zakona o amnestiji po kome nikakvog oprostaja kazna nece biti za lica pravosnazno osudjena za teska krivicna dela obljube ili protivprirodnog bluda nad nemocnim ili licem koje nije navrsilo 14 godina, kao ni za one koji su vise od tri puta osudjivani za krivicna dela. Podrzan je i Vladin predlog da izuzetno lica koja su pravosnazno osudjena za krivicna dela kao sto su ubistvo, otmica, silovanje, protivprirodan >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << blud, rodoskrnavljenje, razbojnicka kradja, razbojnistvo, teski slucajevi razbojnicke kradje i razbojnistva, iznuda i zlocinacko udruzivanje budu oslobodjena od izvrsenja 15 odsto izrecene kazne. Istovetna amnestija prema ovom vladinom predlogu vazice i za visestruke kriminalce koji su pravosnazno osudjivani za krivicna dela.

Odbor je podrzao predloge da se za predsednika Vrhovnog suda Srbije izabere Leposava Karamarkovic, Okruznog suda u Beogradu Vida Petrovic Skero, Prvog opstinskog suda u Beogradu Vojkan Simic, Drugog opstinskog suda u Beogradu Gordana Mihajlovic, Treceg opstinskog suda Nebojsa Glavas i Cetvrtog opstinskog suda u Beogradu Djordje Mirkovic, javlja Tanjug.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.