BESPLATNA OBUKA ZA POPUNJAVANJE IZVEŠTAJA O OTPADU

Izvor: NTV.rs, 28.Feb.2020, 13:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BESPLATNA OBUKA ZA POPUNJAVANJE IZVEŠTAJA O OTPADU

Zakonom o upravljanju otpadom (Sl. Glasnik RS br 36/2009, 88/2010 i 14/2016), član 75. regulisana je obaveza proizvođača i vlasnika otpada da vodi i čuva dnevnu evidenciju o otpadu i dostavlja redovni godišnji izveštaj Agenciji za zaštitu životne sredine Republike Srbije u skladu sa Zakonom i podzakonskim aktima, do 31. marta tekuće godine  za prethodnu godinu.
Godišnji izveštaj o otpadu se popunjava i dostavlja elektronski, putem aplikacije koja je dostupna na sajtu Agencije. S >> Pročitaj celu vest na sajtu NTV.rs << obzirom na to da je izašao novi Pravilnik o obrascu dnevne evidencije i godišnjeg izveštaja o otpadu sa uputstvom za njegovo popunjavanje (Službeni glasnik RS br. 7/2020), kojim su svi subjekti upravljanja otpadom koji otpad preuzimaju dobili obavezu da popunjavaju obrazac DEO6, Udruženje za hemijsku, gumarsku industriju i industriju nemetala i centar za cirkularnu ekonomiju Privredne komore Srbije u saradnji sa Agencijom za zaštitu životne sredine organizovalo je besplatnu obuku o popunjavanju izveštaja o otpadu kroz aplikaciju informacionog sistema Agencije za zaštitu životne sredine. Tokom obuke će biti razjašnjene i druge nedoumice koje se još uvek javljaju prilikom popunjavanja aplikacije i sačinjavanja godišnjeg izveštaja.
Obuka će se održati u četvrtak, 27. februara 2020. godine  sa početom u 11.00 časova u Velikoj sali RPK Niš (drugi sprat), ul. Dobrička 2.
Obuku će vršiti eksperti Agencije za zaštitu životne sredine.

Nastavak na NTV.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NTV.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NTV.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.