BEOGRAD ĆE DANAS BITI OBASJAN BOJAMA ZASTAVE OVE DRŽAVE

Izvor: SrbijaDanas.com, 30.Jul.2021, 13:58

BEOGRAD ĆE DANAS BITI OBASJAN BOJAMA ZASTAVE OVE DRŽAVE

Na današnji dan, 30.jula, Ambasada Kraljevine Maroko u Republici Srbiji obeležava Nacionalni dan.

Istorija Maroka, duga je više od dvanaest vekova. Maroko je prva afrička islamska zemlja koja se izborila za autonomiju, u odnosu na arapski kalifat, ustanovljen u sedmom veku. Iako je  početkom dvadesetog veka bio francuski protektorat, svoju konačnu nezavisnost je izvojevao 1956.g.

Bilo da ste ljubitelj specijaliteta marokanske kuhinje, tradicionalnog načina ispijanja >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << čaja od nane sa mehurićima, ili volite da citirate Hemfrija Bogarta i čuveni film „Kazablanka“, ukažimo čast svim građanima ove severnoafričke zemlje, a grad Beograd će u to ime, uz tehničku podršku JKP“Javno osvetljenje“ Beograd, bojama marokanske zastave „obojiti“ tokom večernjih časova savske mostove.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Savski mostovi noćas obasjani u čast Maroka

Izvor: Blic, 30.Jul.2021

Na današnji dan, 30.jula, Ambasada Kraljevine Maroko u Republici Srbiji obeležava Nacionalni dan.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.