BEOČINSKI TRG OD NOVE VRSTE BETONA

Izvor: Kurir, 20.Jun.2010, 15:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BEOČINSKI TRG OD NOVE VRSTE BETONA

BEOČIN - Lafarž beočinska fabrika cementa (Lafarž BFC) najavila je da će u utorak svečano otvoriti novi trg u Beočinu, koji je izgrađen od posebne vrste betona "artevija", prvi put korišćenog u našoj zemlji.

Projekat izgradnje centralnog trga, vredan 270.000 evra, realizovan je u saradnji sa opštinom Beočin i primer je održive gradnje, u kojem su učestvovale brojne lokalne firme i jedna iz Rumunije, navedeno je u saopštenju.

Građani Beočina ubuduće će imati >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << ovaj trg za mesto okupljanja, druženja i uživanja u brojnim kulturnim i zabavnim sadržajima.

Na svečanom otvaranju građanima će se obratiti generalni direktor Lafarž BFC Kostin Bork, predsednik Vlade Autonomne Pokrajine Vojvodine Bojan Pajtić i predsednik opštine Beočin Bogdan Cvejić.

Vodeći proizvođač cementa u Srbiji ističe da želi da doprinese razvoju lokalne zajednice i podseća da je ovaj projekat započet prošle godine, kada je raspisan konkurs za idejno rešenje, na koji je pristiglo 48 radova mladih arhitekata.

Autori idejnog rešenja su bračni par Jelena i Srđan Tomić iz Aranđelovca, koji su za ovaj projekat nagrađeni sa 150.000 dinara.

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Lafarž BFC otvara novi trg u Beočinu

Izvor: Danas, 20.Jun.2010

Lafarž beočinska fabrika cementa (Lafarž BFC) najavila je da će sutra svečano otvoriti novi trg u Beočinu, koji je izgrađen od posebne vrste betona artevia, prvi put korišćenog u našoj zemlji.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.