BBC: Pobunjenici izgubili 50 odsto teritorije u Alepu

Izvor: B92, 03.Dec.2016, 23:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BBC: Pobunjenici izgubili 50 odsto teritorije u Alepu

Damask -- Sirijska vojska preuzela je kontrolu nad 50 odsto istočnog područja Alepa koje su držali pobunjenici, izjavio je portparol vojske general Samir Sulejman.

Sulejman je za Bi-Bi-Si rekao da se nada da će ceo grad biti u rukama državnih snaga za nekoliko nedelja.

Vojska je tokom protekle tri sedmice od pobunjenika oslobodila velike delove istočnog Alepa, drugog po veličini grada u >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Siriji. Juče je zauzela još jednu četvrt, Tarik al-Bab.

Prema ranijim izveštajima državne snage su povratile dve trećine teritorije koju su kontrolisali pobunjenici.

U delovima grada pod opsadom ostalo je oko 250.000 ljudi. Do sada je raseljeno desetine hiljada stanovnika.

UN su ove sedmice saopštile da se situacija u istočnom Alepu toliko pogoršala da se operacije izvode bez anestetika, navodi BBC.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Pobunjenici izgubili polovinu teritorije u Alepu

Izvor: N1 televizija, 03.Dec.2016

Sirijska vojska preuzela je kontrolu nad 50 odsto istočnog područja Alepa koje su držali pobunjenici, izjavio je portparol vojske general Samir Sulejman...Sulejman je za BBC rekao da se nada da će ceo grad biti u rukama državnih snaga za nekoliko nedelja...Vojska je tokom protekle tri sedmice od...

Nastavak na N1 televizija...

BBC: Pobunjenici izgubili 50 odsto teritorije u Alepu

Izvor: NoviMagazin.rs, 03.Dec.2016

Sirijska vojska preuzela je kontrolu nad 50 odsto istočnog područja Alepa koje su držali pobunjenici, izjavio je portparol vojske general Samir Sulejman...Sulejman je za Bi-Bi-Si rekao da se nada da će ceo grad biti u rukama državnih snaga za nekoliko nedelja...Vojska je tokom protekle tri sedmice...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.