Izvor: B92, 31.Maj.2002, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BAUCER: I PORED PAUELOVE ODLUKE ZAMRZNUT DEO SREDSTAVA SRJ

Vasington -- Jedan deo pomoci SAD Jugoslaviji, kao i deo jugoslovenskih sredstava u bankama SAD, ostace zamrznut i pored odluke drzavnog sekretara SAD Kolina Pauela da sredstva namenjena pomoci SRJ budu odmrznuta, izjavio je portparol Stejt departmenta Ricard Baucer.

Produzetak ranije donetih predsednickih dekreta izazvao je nedoumicu s obzirom na nedavnu odluku Kolina Pauela da budu odmrznuta sredstva za pomoc Srbiji, kao i njena blokirana imovina u SAD. Na direktno pitanje kako >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da se to tumaci, Baucer je rekao da se time ne ponistava odluka Kolina Pauela, ali da SAD zadrzavaju pravo kontrole sredstava koje poseduju Slobodan Milosevic ili njegovi optuzeni saradnici. "Zato je bilo potrebno da vazenje tih dekreta bude produzeno", rekao je Baucer i dodao da ukidanje sankcija ostaje na snazi i da ce pomoc nesmetano priticati, kao i da ce biti odmrznuta sredstva koja ne potpadaju pod kategorije zbog kojih je produzeno vazenje dekreta.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.