Avion UN na meti etiopske avijacije

Izvor: B92, 22.Okt.2021, 16:50

Avion UN na meti etiopske avijacije

Etiopski vojni vazdušni napadi izvedeni danas na glavni grad Tigraja primorali su Ujedinjene nacije da odustanu od sletanja humanitarnog aviona u Mekele.

Portparol etiopske vlade Legese Tulu rekao je za AP da su vlasti bile svesne da je let UN-a bio planiran u toj oblasti, ali je rekao da su letovi UN-a i vojske imali različito vreme i pravac.

Za sada se ne zna koliko su se etiopski ratni avioni približili avionu Ujedinjenih Nacija.

Legese je rekao da su >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << vazdušni napadi na grad Mekele bili usmereni na bivši vojni centar za obuku koji sada koriste snage Tigraja.

Portparol vojske nije odgovorio na pitanja agencije o svionu UN, koji je planirao da sleti u Mekele, glavnu bazu humanitarnih operacija u Tigraju.

Vlada Etiopije je poslednjih meseci optužila neke humanitarne grupe da podržavaju snage Tigraja, a prošlog meseca je proterala sedam zvaničnika UN-a, optužujući ih bez dokaza da lažno preuveličavaju razmere krize u Tigraju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.