Izvor: Nezavisne Novine, 08.Maj.2018, 01:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Avio-kompanija kaznila putnika zbog predugačkog imena

Avio-kompanija Tai airways zatražila je jednom putniku dodatnu novčanu naknadu zbog predugačkog prezimena, saopštili su u subotu mediji.

Službenica je neimenovanom putniku tokom prijave uračunala dodatnu novčanu sumu nakon što je ustanovljeno da ime upisano na avionskoj karti nije identično onom koje je upisano u pasošu, piše Bangkok post.

Putnik je objasnio da za to postoji dobar razlog. Prezime mu je vrlo dugačko i bilo je nemoguće unijeti u internet-obrazac >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << avio-kompanije puno prezime zbog ograničenog prostora za slovna mjesta.

Kompanija je saopštila da će preduzeti odgovarajuće mjere da se takvo nešto više ne ponovi, prenosi Hina.

"Izvinjavamo se zbog neprijatnosti. Obrazac, koji putnici ispujnavaju kada kupuju ili rezervišu avio-karte, nudi 25 slovnih mesta u rubrici 'Ime' i u rubrici 'Prezime'", napisao je potpredsjednik kompanije Vivat Pijaviroj na njenoj zvaničnoj stranici na Facebook.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.