Avganistan, bombaški napad na zvaničnike

Izvor: RTS, 20.Maj.2013, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Avganistan, bombaški napad na zvaničnike

Poginulo 14 osoba, među kojima osam zvaničnika u napadu bombaša samoubice na severu Avganistana. Ranjeno je 11 osoba. Snage bezbednosti sve češće meta pobunjeničkih napada.

Najmanje 14 osoba je poginulo, od kojih osam avganistanskih zvaničnika u napadu bombaša samoubice na zgradu pokrajinskog saveta na severu zemlje, javlja AP.

U tom samoubilačkom napadu je ranjeno 11 ljudi, među njima nekoliko civila, čuvara i članova Saveta provincije. 

Zamenik >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << šefa policije provincije Baglan Sadek Muradi izjavio je da je samoubilački bombaški napad izveden ispred zgrade provincijskog saveta u gradu Pul-e-Kumri, preneo je AFP.

"Najmanje 11 osoba je poginulo, uključujući predsedavajućeg provincijskog saveta Rasula Mohsenija i njegovo obezbeđenje", izjavio je Muradi.

Za sada se ne zna ko je odgovoran za napad, ali su avganistanske snage bezbednosti sve češće meta pobunjeničkih napada, u vreme kada se pripremaju da u potpunosti preuzmu odgovornost za bezbednost u zemlji, pošto se NATO trupe povlače do kraja naredne godine.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Azerbejdžan: Za marame u školama

Izvor: B92, 20.Maj.2013

Moskva -- Oblasni sud u Azerbejdžanu osudio je danas 10 osoba na kaznu zatvora, nakon nereda na protestima protiv vladine zabrane nošenja marama u školama...Oblasni sud Nariman u Bakuu, glavnom gradu pretežno muslimanskog Azerbejdžana, dosudio je toj desetorici kazne od 18 meseci do dve godine zatvora,...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.