Izvor: Nezavisne Novine, 02.Mar.2017, 15:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Avganistan: Napadi u Kabulu, 22 žrtve

KABUL - U nekoliko istovremnih napada bombaša samoubica u avganistanskoj prestonici Kabulu poginule su 22 osobe, a 120, uglavnom civila, je ranjeno, saopštilo je danas Ministarstvo zdravlja te zemlje.

Bolnice koje se nalaze u blizini područja uzastopnih napada juče su bile pune ranjenicima od kojih su mnogi u teškom stanju, rekao je portparol ministarstva Ismail Kavasi, a preneo AP.

Talibani su preuzeli odgovornost za napad u Kabulu u podne, tokom koga je sat vremena >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << trajala razmena vatre sa policijom.

Kako agencija navodi, cilj napada su izgleda bile snage bezbednosti Avganistana, koje su izložene čestim napadima.

Pakistan je osudio ove "zastrašujuće" napade u Avganistanu.

Kako prenosi AP, ove dve zemlje dugo su se međusobno optuživale da zatvaraju oči na pobunjenike koji operišu u poroznim područjima kod granice.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.