Avganistan: 24 mrtvih, 31 ranjenih u eksploziji

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Sep.2019, 11:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Avganistan: 24 mrtvih, 31 ranjenih u eksploziji

U eksploziji u blizini predizbornog mitinga severno od Kabula, kojem je prisustvovao i avganistanski predsednik Ašraf Gani, poginulo je 24 ljudi, a 31 je povređeno, među kojima je veliki broj žena i dece.

Gani, koji je trebalo da se obrati na skupu u provinciji Parvan, nije povređen u napadu militanata, prenosi Rojters.

"Žene i deca su među stradalima, i najveći broj žrtava najverovatnije će biti civili. Hitna pomoć je još na terenu i moguće je da će taj >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << broj rasti," izjavio je Abdul Kasim Sangin, šef bolnice.

Kako su saopštili lokalni zvaničnici, napad je izveo bombaš samoubica, ali nijedna grupa još nije preuzela odgovornost.

U odvojenom napadu, u centru Kabula je poginulo najmanje troje ljudi, saopštila je policija.

Takođe, nijedna grupa nije preuzela odgovornost ni za tu eskploziju.

Talibanske vođe najavile su intenzivne napade na avganistanske i strane vojne snage kako bi odvratili ljude od glasanja na predsedničkim izborima 28. septembra, na kojima Gani juri drugi petogodišnji mandat.

Mirovni razgovori između SAD i talibana su doživeli neuspeh prošle nedelje, kada su obe strane pokušale da dođu do sporazuma o povlačenju američkih trupa iz Avganistana.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

U dva odvojena napada u Avganistanu 48 poginulih

Izvor: RTS, 17.Sep.2019

U eksploziji u blizini predizbornog mitinga severno od Kabula, kojem je prisustvovao i avganistanski predsednik Ašraf Gani, poginulo je 26 ljudi, a 48 osoba je povređena. U eksploziji bombe u centru Kabula poginule su 22 osoba, potvrdila je avganistanska policija. ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.