Austrijanci srpskog porekla, izađite na bečke izbore

Izvor: B92, 24.Sep.2020, 18:24

"Austrijanci srpskog porekla, izađite na bečke izbore"

Beč -- Ambasador Srbije u Austriji Nebojša Rodić sastao se s predsednikom odborničkog kluba Narodne partije Austrije (OVP) u 22. bečkoj opštini Zoranom Ilićem.

Razgovarali su o mogućnostima za unapređenje nacionalnog, socijalnog i ekonomskog položaja građana Srbije koji žive i rade u Austriji.

Rodić je naglasio da je potrebno motivisati što više austrijskih državljana poreklom iz Srbije da izađu na predstojeće pokrajinske i lokalne izbore 11. oktobra >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u Beču da glasaju po sopstvenom nahođenju.

On je u razgovoru istakao i razvijene i dobre odnose Austrije i Srbije, kao i dugogodišnje lično prijateljstvo predsednika Srbije Aleksandra Vučića i austrijskog kancelara Sebastijana Kurca.

U tom kontekstu, ambasador Rodić i Ilić su se saglasili da je potrebno odnose Srbije i Austrije dalje unapređivati u smeru poboljšanja statusa državljana Srbije u Austriji i razvoja ekonomske saradnje i ulaganja Austrije u Srbiji.

Ilić je kandidat narodnjaka na idućim pokrajinskim i lokalnim izborima u Beču, zakazanim za 11. oktobar.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.