Austrija od 15. juna ukida još ograničenja za putovanja

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Jun.2020, 14:39

Austrija od 15. juna ukida još ograničenja za putovanja

Austrija od 15. juna namerava da ukine još ograničenja za putovanja, te će ponovo biti mogući slobodan ulazak za turiste, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova.

Šef austrijske diplomatije Aleksander Šalenberg pozvao je sutra svoje kolege iz vlade ministra zdravlja Rudolfa Anšobera, unutrašnjih poslova Karla Nehamera i ministarke za evropska pitanja Karoline Edštadler na okrugli sto na kojem će biti doneta odluka o daljem otvaranju granice.

Već je izvesno >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << da će od iduće nedelje pasti sva ograničenja, na primer, za put u Hrvatsku, odnosno povratak sa letovanja iz te zemlje.

Austrijski kancelar Sebastijan Kurc razgovarao je sa svojim hrvatskim kolegom Andrejom Plenkovićem sa kojim je, kako je šef hrvatske vlade preko tvitera saopštio, dogovorio ukidanje restrikcija za putovanje u tu zemlju.

Takođe se očekuje da će Austrija ukinuti restrikcije i prema Italiji, pošto se Rim već duže buni zašto Beč nije već omogućio slobodu putovanja.

Inače Austrija je već ukinula restrikcije za putovanja, pre svega što se tiče karantina prilikom povratka, za svoje susede, izuzev Italije.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.