Austrija: Uhapšena još dva krijumčara izbeglicama

Izvor: Blic, 01.Sep.2015, 13:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Austrija: Uhapšena još dva krijumčara izbeglicama

Još dve osobe uhapšene su zbog sumnje da su umešane u prošlonedeljnu tragediju, kada se 71 izbeglica ugušila u kamionu nedaleko od Beča, saopštilo je danas Državno tužilaštvo Austrije.

Portparol tužilaštva u Ajzenštatu Verena Strnad kazala je da se radi o jednom licu za kojim je raspisana evropska poternica, a koje je uhapšeno u Bugarskoj.

„Sada moramo sa bugarskim vlastima da razgovaramo o njegovom izručenju“, rekla je ona agenciji APA.

Drugi >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << muškarac je u Madjarskoj lišen slobode.

Prethodno su u vezi ovog tragičnog dogadjaja, koji je bio povod da austrijske vlasti ponovo privremeno uvedu graničnu kontrolu na istoku zemlje, uhapšene četiri osobe.

U jednoj hladnjači, koja je ostavljena u zaustavnoj traci na autoputu A4 kod austrijskog mesta Parndorf austrijska policija je pronašla leševe 71 izbeglice.

Oni su očigledno uz pomoć krijumčara pokušali da se domognu Zapadne Evrope.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

SMRT U HLADNJAČI U Bugarskoj uhapšena još dva krijumčara izbeglicama iz Austrije

Izvor: Blic, 01.Sep.2015

Još dve osobe uhapšene su zbog sumnje da su umešane u prošlonedeljnu tragediju, kada se 71 izbeglica ugušila u kamionu nedaleko od Beča, saopštilo je danas Državno tužilaštvo Austrije...Portparol tužilaštva u Ajzenštatu Verena Strnad kazala je da se radi o jednom licu za kojim je raspisana...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.