Australijanac uhapšen u BG ne želi da ga izruče

Izvor: B92, 02.Mar.2018, 19:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Australijanac uhapšen u BG ne želi da ga izruče

Beograd -- O slučaju hapšenja Australijanaca zbog kokaina u beogradskom hotelu “Metropol“ pišu i australijski mediji. Kako navode, čeka se njihovo izručenje.

Rohan Arnold, Tristan Voters i Dejvid Kembel trenutno se nalaze iza rešetaka u Srbiji nakon hapšenja zbog 1.280 kilograma kokaina, piše australijski portal “Ejdž" (The Age).

Kako navode, droga, za koju policija kaže da “na ulici“ ima vrednost od 500 miliona dolara, pronađena je u Sidneju u aprilu.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Australijske vlasti traže da se Voters i Arnold vrate u svoju zemlju, što je podržao i sud u Beogradu prošle nedelje donevši odluku da su za to “ispunjeni pravni uslovi“.

Ipak, portal ističe da je izručenje odloženo dok ga na potpiše ministar pravde, a što bi moglo da traje nekoliko nedelja.

Međutim, oni takođe navode da je Vaters podneo žalbu na tu odluku i da ne želi da se vrati u Australiju da tamo služi kaznu.

“Nije poznato kada će sud odlučivati o tome i taj proces bi mogao izručenje da odloži na neodređeno“, navodi australijski portal.

Advokat Rohana Arnolda ističe da njegov klijent želi da se vrati kući i da očekuje da u narednih nekoliko nedelja bude u Australiji.

Inače, sud nije doneo odluku o izručenju Kembela, koji je uhapšen zbog posedovanja oružja i on će ostati u Srbiji dok ne odgovori na te optužbe.

Voters je prošle godine povezivan sa utajom poreza u koji je umešan zamenik komesara poreskih vlasti u Australiji, vodio je obezbeđenje u jednom noćnom klubu, a svojevremeno je hapšen zbog droge pronađene u njegovim kolima, ali nije osuđen.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.