Australija priznala Jerusalim kao prestonicu Izraela

Izvor: B92, 15.Dec.2018, 21:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Australija priznala Jerusalim kao prestonicu Izraela

Australija je zvanično priznala zapadni Jerusalim kao prestonicu Izraela, ali neće odmah premestiti tamo svoju ambasadu.

To je izjavio australijski premijer Skot Morison.

"Radujemo se premeštanju naše ambasade u zapadni Jerusalim kada to bude praktično", rekao je Morison novinarima u Sidneju.

Kako je objasnio, Australija neće premestiti ambasadu u zapadni Jerusalim dok se ne utvrdi konačni status grada, ali će otvoriti kancelarije za trgovinu i odbranu.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Morison je, takođe, rekao da Australija podržava postizanje rešenja o dve države sa istočnim Jerusalimom kao glavnim gradom Palestinaca, preneo je Rojters.

Izrael je taj potez nazvao korakom u pravom smeru, dok je glavni pregovarač Palestinaca Saeb Erekat rekao da je ta objava posledica australijske "sitničave unutrašnje politike".

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Australija priznala zapadni Jerusalim kao prestonicu Izraela

Izvor: RTS, 15.Dec.2018

Australijski premijer Skot Morison navodi da je ta zemlja zvanično priznala zapadni Jerusalim kao prestonicu Izraela, ali da neće odmah premestiti tamo svoju ambasadu. . "Radujemo se premeštanju naše ambasade u zapadni...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.