Australija: Protest učenika zbog klimatskih promena

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Maj.2021, 10:48

Australija: Protest učenika zbog klimatskih promena

Hiljade učenika protestvovaće danas na protestima u Australiji kako bi podržali akciju protiv klimatskih promena.

Očekuje se da će na protestima širom zemlje učestvovati do 50.000 učenika, prenosi BBC i dodaje da je to najnovija lokalna kampanja mladih ljudi koji se zalažu za borbu protiv klimatskih promena.

"Uplašeni smo i zabrinuti. Sumnjamo da možda neće biti budućnosti za generacije posle nas, pa čak i za našu" izjavio je za BBC, sedamnaestogodišnji >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Dejvid Soriano, jedan od učesnika protesta.

Demostranti zahtevaju kvalitetniji vazduh, 100 odsto proizvodnju i izvoz obnovljive energije do 2030.godine, kao i smanjenje proizvodnje fosilnog goriva.

Takođe, kritikuju razvoj novog, termalnog uglja, gasa i nafte u Australiji, uključujući kontroverzni rudnik Adani.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.