Australija: Deca se vozila 900 km u ukradenom autu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 15.Jul.2019, 16:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Australija: Deca se vozila 900 km u ukradenom autu

Četvoro dece, starosti između 10 i 14 godina putovalo je u ukradenom automobilu 900 kilometara kroz Australiju, saopštila je policija.

Zvaničnici su objasnili da su tri dečaka i devojčica pronađeni juče u gradu Grafton u Novom južnom Velsu, nakon što su ranije tokom vikenda napustili Grrejsmer u Kvinslendu.

Kako se navodi jedan od dečaka je ostavio poruku roditeljima u kojoj im saopštava da odlazi. Policija je najavila da će protiv dece podneti tužbu, ali >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << nije precizirala za koje delo, prenosi BBC.

Deca su ukrala automobil od jednog od roditelja, a ponela su novac i štapove za pecanje. Posle 140 kilometara vožnje, zaustavili su se na benzinskoj pumpi u gradu Banana i navodno ukrali gorivo.

Radnik sa pumpe rekao je sidnejskom "Dejli telegrafu" da se na snimcima nadzorne kamere videlo da vozilo ulazi "kao da je sve normalo", ali da su zaposleni primetili da je osoba koja izlazi da napuni rezervoar "stvarno niska".

"Jedva da je dosegao do prozora", rekao je radnik sa pumpe.

Istog dana policija je primetila vozilo u gradu Glenin, nedaleko od Graftona i počela da ga goni, ali je zaustavila poteru strahujući zbog uzrasta vozača.

Vozilo je zatim primećeno u Graftonu. Deca su se zaključala u automobilu i policija je morala da upotrebi palicu kako bi provalila i uhapsila ih.

Policija veruje da su se deca najverovatnije smenjivala tokom vožnje, s obzirom na to da put između Grejsmera i Graftona traje oko 10 sati.

U australijskim državama Kvinslend i Novi južni Vels osoba mora da ima punih 17 godina da bi imala pravo na vozačku dozvolu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Australija: DECA ukrala automobil i vozila 900 km

Izvor: Mondo, 15.Jul.2019

Deca starosti između 10 i 14 godina u ukradenom automobilu putovali 900 kilometara kroz Australiju, da bi otišli na pecanje...Foto: YouTube/Sceenshot/Ken Oath ilsutracija..Zvaničnici su objasnili da su tri dečaka i devojčica pronađeni juče u gradu Grafton u Novom južnom Velsu, nakon što su ranije...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.