Auf Wiedersehen Ukraine, imamo svojih problema

Izvor: B92, 25.Avg.2022, 11:54

Auf Wiedersehen Ukraine, imamo svojih problema

Berlin -- Ministarka spoljnih poslova Nemačke Analena Berbok nije sigurna da li je moguće da Ukrajina pobedi u ovom ratu.

"Takva je brutalna realnost", kazala je ona u intervjuu javnom servisu ZDF.

Ona je istakla da je potrebno to razumeti i tokom jeseni i zime dalje isporučivati oružje radi podrške Ukrajini.

Analena Berbok je kazala da je to trenutno spoljna politike Nemačke, koju vodi već nedeljama i mesecima.

„Na jednoj strani je važno >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da Ukrajinu vojno osnažimo, sa svim što imamo, a na drugoj, nažalost je situacija takva da imamo deficite u sopstvenim zalihama."

Podsetimo, u više navrata brojni analitičari koji se bave ratom u Ukrajini izjavljivali su da je pitanje vremena kada će se EU iscrpeti u pomaganju Ukrajini, odnosno da će ih sopstvena muka i nadolazeća zima bez dovoljno energenata okrenuti od pomaganja Ukrajini.

Brojni među njima takođe smatraju da je ruski predsednik Vladimir Putin toga svestan i da samo čeka da se to dogodi, zbog čega smatraju da sledi "rat iscrpljivanja".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.