Atina, anarhisti zapalili autobus i automobile

Izvor: RTS, 03.Dec.2014, 00:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Atina, anarhisti zapalili autobus i automobile

U sukobima sa policijom anarhisti centru Atine spalili autobus gradskog prevoza i nekoliko automobila.

Policija je ispalila suzavac na demonstrante koji su je gađali kamenjem, ali nema izveštaja o povređenima ili uhapšenima, javlja Beta.

Nasilje je usledilo posle velikih demonstracija u kojima je učestvovalo između 8.000 i 10.000 ljudi, u znak podrške anarhisti Nikosu Romanosu koji u zatvoru štrajkuje glađu, tražeći dozvolu da pohađa univerzitet. On >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << je osuđen zbog umešanosti u oružanu pljačku banke.

Romanos već tri nedelje odbija hranu, nakon što su mu vlasti rekle da mu neće dozvoliti da pohađa predavanja na atinskom univerzitetu, na koji je primljen pošto je iz zatvora položio prijemni ispit.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.