Asteriks u pomoć porodicama žrtava lista Šarli ebdo

Izvor: Radio 021, 15.Mar.2015, 09:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Asteriks" u pomoć porodicama žrtava lista "Šarli ebdo"

Orginalni strip junaka Asteriksa "Lovorov venac" iz 1971. godine prodat je u subotu uveče za 150.000 evra, a novac je namenjen porodicama žrtava francuskog satiričnog lista "Šarli ebdo", saopštila je aukcijska kuća Kristi.

Strip crtač Alber Uderzo napisao je posvetu kupcu, čiji identitet nije saopšten.

Uderzo je dva dana posle terorističkog napada 7. januara na redakciju "Šarli ebdoa", u kojem je poginulo 12 ljudi, nacrtao kroki Asteriksa sa sloganom "I ja sam Šarli".

"Asteriks i 'Šarli ebdo' nemaju nikakve veze. Hteo sam da izrazim solidarnost kolegama crtačima koji su svoje ideje platili životom", izjavio je tada 88-godišnji Uderzo.

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Originalni strip Asteriksa na aukciji za Šarli Ebdo

Izvor: B92, 15.Mar.2015

Orginalni strip junaka Asteriksa "Lovorov venac" iz 1971. godine prodat je za 150.000 evra...Strip crtač Alber Uderzo napisao je posvetu kupcu čiji identitet nije saopšten. Uderzo je dva dana posle terorističkog napada 7. januara na redakciju Šarli Ebdoa u kojem je poginulo 12 ljudi, nacrtao kroki...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.