Asian Dub Foundation pozvali fanove u Kragojevec

Izvor: Danas, 29.Apr.2016, 11:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Asian Dub Foundation pozvali fanove u "Kragojevec"

Kragujevac - Legendarni britanski hip-hop/dab/raga/pank bend Asian Dub Foundation - ADF pozvao je video-porukom fanove da dođu na njihov nastup 25. juna na Arsenal festu 06. ADF su se poprilično potrudili oko za njih komplikovanog izgovora imena prestonice Šumadije, pa se u poruci čuje korektno "Kragojevec", umesto možda očekivanog "Kragoudževek". Pored toga, raduje što ADF, poznat po eksplozivnim nastupima i angažovanim pesmama kao "Flyover", "Fortress Europe", "Take Back the Power", >> Pročitaj celu vest na sajtu Danas << "Burning Fence"... u "Kragojevecu" najavljuju vatren nastup.

                 

"Zdravo! Mi smo ADF i bićemo u Srbiji 25. juna na Arsenal festu u Kragujevcu. Tako je! Biće vatreno", poručuje bend. ADF su nedavno objavili i spot za uživo u studiju snimljenu izvedbu pesme "Blade Ragga", sa albuma "More Signal More Noise" (2015). "Blade Ragga" gitarista Stiv Čandra Savale opisuje kao "brzu raga stvar sa gomilom SF efekata". "Mislim da smo izmislili novi žanr - futuristički raga, koji smo nazvali Blade Ragga. U njoj je uticaj Dark Magus Majlsa Dejvisa, pošto smo sa tog albuma uzeli zvučno nasilje, ubrzali ga i spojili sa dram en bejsom (drum'n'bass)", objašnjava Savale.

Arsenal 06 ima i novi, redizajnirani sajt na www.arsenalfest.rs gde se mogu naći sve zvanične, relevantne i najsvežije informacije o festivalu. Na Arsenalu 23, 24. i 25. juna nastupaju i Skunk Anansie, Toy Dolls, Partibrejkers, Električni orgazam, Goran Bare i Majke, Mortal kombat, Viva Vox, Zoster... i brojni drugi čija ima će tek biti objavljena.

Za Arsenal 06 komplet ulaznica za sva tri festivalska dana košta 1.500 dinara. Pojedinačna ulaznica za jedno veče je 800 dinara. Cene se menjaju 16. maja - pojedinačna će biti 1.000 dinara, a komplet 1.900. Prodaja ide preko mreže Eventim.

Nastavak na Danas...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.