Asanž razočaran nakon povlačenja optužbi

Izvor: B92, 13.Avg.2015, 19:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Asanž "razočaran" nakon povlačenja optužbi

Osnivač Vikiliksa Džulija Asanž naveo je da je razočaran što nije imao šansu da dokaže da nije kriv za zločine za koje ga optužuju, piše “Gardijan“.

On je, nakon što je švedsko tužilaštvo odbacilo optužbe za seksualno napastvovanje, naveo da je tužilac Marijana Naj “nekompetentna“.

“Veoma sam razočaran. Nije bilo potrebe za ovim. Ja nisam kriv. Nisam ni bio optužen. Od početka sam nudio jednostavno rešenje. Dođite u ekvadosrku ambasadu da >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << uzmete moje saopštenje ili da daju obećanje da me neće poslati u SAD. Švedski zvaničnici su odbili oba zahteva“, naveo je Asanž u saopštenju.

Švedsko tužilaštvo saopštilo je da je odustalo od istrage protiv Džulijana Asanža za dva slučaja seksualnog napastvovanja pošto su zastareli.

Britanski zvaničnici najavili su da će uputiti “zvaničan protest“ Ekvadoru zbog slučaja osnivača Vikiliksa Džulijana Asanža, prenosi AFP.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.