Izvor: Nezavisne Novine, 03.Jun.2018, 15:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Asad planira susret sa liderom Sjeverne Koreje

SEUL - Sirijski predsjednik Bašar al Asad izjavio je da planira da se sretne sa sjevernokorejskim liderom Kim Džong-unom, javili su danas mediji Sjeverne Koreje.

To bi bio potencijalno prvi susret Kima sa šefom neke druge države u Pjongjangu, navodi Rojters.

"Posjetiću DNRK i sresti se sa njegovom ekselencijom Kim Džong-unom" izjavio je Asad, javila je sjevernokorejska agencija KCNA.

Iz kabineta >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << sirijskog predsjednika za sada nema komentara na ove vijesti, prenosi Rojters.

Asad je ovo, navodno, izjavio 30. maja dok je primao akreditive sjevernokorejskog ambasadora Mun Džong-nama.

Pjongjang i Damask održavaju dobre odnose, a posmatrači UN su optužili Sjevernu Koreju da sarađuje sa Sirijom oko hemijskog oružja, što je Pjongjang negirao, podsjeća Rojters.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Simbol globalizacije stiže u Sjevernu Koreju: Uskoro prvi McDonald's u Pjongjangu?

Izvor: Nezavisne Novine, 03.Jun.2018

Kao znak dobre volje prema SAD-u, predsjednik Sjeverne Koreje Kim Jong Un mogao di dopustiti ulazak McDonald'sa u zemlju, navodi The Washington Post. Naznake takve mogućnosti, "kada tenzije popuste" još je u aprilu dao savjetnik Sjeverne Koreje, Čung in Mun. Na McDonald’s se već dugo gleda kao...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Džong Un prestrojava vojsku

Izvor: Nezavisne Novine, 04.Jun.2018, 08:04

PJONGJANG - Neimenovani američki zvaničnik potvrdio je da su tri najviša vojna zvaničnika Sjeverne Koreje smijenjena sa svojih pozicija, javlja Rojters...Zašto je lider Sjeverne Koreje Kim Džong Un smijenio najviše vojne zvaničnike te zemlje za sada nije jasno, ali analitičari smatraju da će...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.