Izvor: Blic, 25.Avg.2008, 13:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otkriven arsenal bombi na niškom aerodromu

Ruski demineri su na civilnom delu niškog aerodroma "Konstantin Veliki" otkrili šest kasetnih bombi, četiri avio bombe, pet minobacačkih mina različitog kalibra, šest metaka za protivavionski top i jedan detonator, rekao je danas Tanjugu direktor Centra za razminiranje Srbije Petar Mihajlović.

Kasetne bombe potiču iz 1999. godine, a ostale pronađene bombe su iz Drugog svetskog rata, napomenuo je Mihajlović koji je naveo da se pretraživanje, koje je počelo 31. jula, obavlja >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << prema planu i da će trajati šest meseci.

Ubojna sredstva koja se ne mogu pomerati, kao što je slučaj sa kasetnim bombama, biće uništena na licu mesta 30. avgusta, a ostatak će biti uništen na vojnom poligonu, rekao je on. Ruski specijalci pretražiće više od 704.000 kvadratnih metara prostora, a do sada su pregledali oko 40.000 kvadratnih metara, napomenuo je Mihajlović.

Vlada Ruske Federacije odobrila je za razminiranje niškog aerodroma početkom jula ove godine šest miliona dolara.

Na čišćenju ovog terena angažovana je Ruska državna agencija, dok nadzor vrši Centar za razminiranje Srbije.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Arsenal oružja na niškom aerodromu

Izvor: B92, 25.Avg.2008

Niš -- Ruski demineri su na civilnom delu niškog aerodroma otkrili arsenal municije i bombi iz 1999. i Drugog svetskog rata... Na aerodromu "Konstantin Veliki" nađeno je šest kasetnih bombi, četiri avio-bombe, pet minobacačkih mina različitog kalibra, šest metaka za protivavionski top i jedan...

Nastavak na B92...

Ruski specijalci čiste kasetne bombe

Izvor: Politika, 25.Avg.2008

Vlada iz Moskve odobrila šest miliona dolara za deminiranje civilnog dela niškog aerodroma ..Niš – Ruski demineri i pirotehničari došli su u Niš sa zadatkom da civilni deo aerodroma „Konstantin Veliki" očiste od zaostalih kasetnih bombi iz 1999. godine. Za ovaj posao vlada Rusije...

Nastavak na Politika...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.